Над 100 000 броя "маркови" стоки" са задържали митничарите на ГКПП "Лесово", съобщиха от Агенция "Митници".

Рекордно количество от 109 508 "маркови" стоки са задържани на Митническия пункт при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, който е пристигнал на 2 юли на входящо трасе в страната, управляван от полски гражданин.

Водачът е представил документи, че превозва колети с текстилни изделия от Турция за Нидерландия през България. Но превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка във връзка със сработил рисков профил.

В хода на проверката инспекторите установяват сред декларираните стоки общо 109 508 броя спортни комплекти, шапки, тениски, къси панталони, бельо и чорапи с лога на защитени световни марки.

"Марковите" дрехи са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Това е най-голямото количество "маркови" стоки, установени в едно превозно средство на МП Лесово през последните години, уточняват от Агенцията.

Митничари задържаха над 20 хил. "маркови" стоки на ГКПП Лесово

Митничари задържаха над 20 хил. "маркови" стоки на ГКПП Лесово

Дрехи, чанти и обувки с обозначения на световни марки