Окръжната прокуратура в Благоевград е привлякла като 49-годишен мъж по обвинение за отглеждане на канабис и държане голямо количество марихуана с цел разпространение. Престъпленията са квалифицирани по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 1, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 19 август 2024 г. полицията извършила проверка по сигнал в района на Петрич. Служителите на реда проследили остра миризма от канабис до заграден с мрежа земеделски имот със складови постройки, няколко оранжерии и сгради за животни. Имало монтирани камери за видеонаблюдение, заключена с катинар метална плъзгаща се входна порта и няколко агресивни кучета от порода "Кангал". На място е бил и ползвателят на имота - 49-годишен мъж от Петрич с инициали Н.В.

В условията на неотложност са извършени оглед, претърсване и изземване. Оказало се, че в имота са били отглеждани 1462 растения канабис. Там са били открити и малко над 125 килограма изсушена марихуана. Като доказателства по делото са иззети също техника за наблюдение и вентилатори. По случая е образувано досъдебно производство.

49-годишният мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа, като предстои в съда да бъде внесено искане за постоянния му арест.

Петричките полицаи скубят коноп от ниви край четири села

Петричките полицаи скубят коноп от ниви край четири села

286 растения са унищожени