При полицейска операция са установени засети ниви с коноп в община Петрич - край селата Драгуш, Габрене, Чурилово, Скрът.

Районната прокуратура в Благоевград ръководи действия по разследване по образуваните през изминалите два месеца осем досъдебни производства за незаконно засяване и отглеждане на канабиса.

Общото количество на иззетите и унищожени растения по тези дела е 286.

Откриха шест ниви с близо 680 кг канабис в Кюстендилско

Откриха шест ниви с близо 680 кг канабис в Кюстендилско

Обвинените ги очаква до 5 години затвор

Работата по едно от досъдебните производства приключи с внесен в съда обвинителен акт. Обвиняемият по него - 58-годишен мъж, е бил задържан в местността Габренлак край село Габрене, докато поливал растенията. Той е многократно осъждан, в това число и за отглеждане на растенията от рода на конопа. По искане на прокуратурата спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

По друго дело са събрани доказателства за виновността на мъж от Първомай, привлечен към наказателна отговорност за отглеждане на коноп в района на с. Чурилово.

Напомня се, че засяването или отглеждането на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила се наказва с от две до пет години затвор и глоба от пет до десет хиляди лева.