В момент на разкомплектоване на автомобил в автоморга са задържани 42-годишния Х.Т., известен като "Ицо Турчина", активен криминален контингент по линия "противозаконно отнемане", 49-годишния В.Т., 39-годишния И.И. и 30-годишния К.И., всички от София.

В непосредствена близост до автоморгата е задържана и 35- годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители.

Ръст на кражбите на автомобили в София

Ръст на кражбите на автомобили в София

19 коли със запален двигател са откраднати в София през януари 2018 г.

На 4 февруари в полицията е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил "БМВ Х 1". В хода на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия от служители на сектор "Престъпления свързани с МПС"- СДВР, открадната кола е установена в автоморга на бул. "Св. Климент Охридски".

В автоморгата полицаите намират и изземват части от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали тип "тапа", множество автоключове.

Столичната полиция удари автокрадците

Столичната полиция удари автокрадците

Арестувани са трима

В автомобилите на двама от мъжете били открити и иззети компютър и техническо средство за привеждане на автомобили в движение, както и незаконно притежаван газов пистолет.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Х.Т. и В. Т. са привлечени като обвиняеми и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.