Кола за около 90 000 лева е открадната в София, след като е оставена с включен двигател, засечена е от полицаи по столичните улици и след гонка, автокрадците са заловени, съобщава НоваТВ.

Задържаните при гонката, са наблюдавани от няколко месеца, тъй като са се специализирали в подобен тип кражби и са били известни на полицията. Става въпрос за криминално проявените, 37-годишния "Таратора" и 40-годишния "Шиндлера" от София.

"Лицата са с дебело досие и в момента са с постоянна мярка "задържане под стража", коментира главен инспектор Пламен Максимов от СДВР.

 

Ръст на кражбите на автомобили в София

Ръст на кражбите на автомобили в София

19 коли със запален двигател са откраднати в София през януари 2018 г.

Припомняме, от вътрешното ведомство отчитат увеличение на този вид престъпления. Заради студеното време навън, повечето хора предпочитат да затоплят купето на автомобила си преди да се качат в него.

Повечето от автомобилите, взети по този начин, се връщат срещу откуп. Най-често такива престъпления се извършват, когато водачът излезе за минута от колата си, за да купи вестник или закуска.

Според информация на полицията двамата криминално проявени мъже Таратора и Шиндлера са планирали да продадат колата на автоморга в района на Перник.

От началото на годината в София са станали 21 кражби на автомобили с включени двигатели. За същия период на миналата година те са били 11.

 

Столичната полиция удари автокрадците

Столичната полиция удари автокрадците

Арестувани са трима

Припомняме, в началото на февруари в момент на разкомплектоване на автомобил в автоморга са задържани 42-годишния Х.Т., известен като "Ицо Турчина", активен криминален контингент по линия "противозаконно отнемане", 49-годишния В.Т., 39-годишния И.И. и 30-годишния К.И., всички от София.

В непосредствена близост до автоморгата е задържана и 35- годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители.

 

Хванаха петима, докато разфасоват кола в столицата

Хванаха петима, докато разфасоват кола в столицата

Намерени са регистрационни табели, изрязана планка с набита рама, заглушител на сигнали, множество автоключове