Двама мъже са заловени при прехвърляне на гориво от газовоз в микробус край Бургас, съобщиха от полицията. Те са на 49 и 53 години. Вече са им повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Около 21 ч. на 8 октомври т.г. служители от отдел "Икономическа полиция" в Бургас са засекли в района на отбивка до разклона за бургаското село Миролюбово момента на прехвърляне на гориво от газовоза на "Нефтохим - транспорт" АД към свързан към него чрез маркучи микробус "Форд Транзит" с бургаска регистрация, пригоден за съхранение и превоз на пропан-бутан. Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на газовоза. Той е доставял пропан-бутан до фирмени бензиностанции на "Лукойл България", когато е хваната да присвоява гориво от поверения му специален автомобил.

Първоначално за срок до 24 часа са били задържани водачът на газовоза, 49-годишния шофьор на микробуса и негов спътник на 61 години. По случая е образувано досьдебно производство по чл. 201 от НК. Извършени са множество разпити на свидетели и процесуално-следствени действия, като са иззети големи количества пропан-бутан, съхранявани незаконни в автомобили и пригодени за това места, като по този начин се застрашават живота и здравето на гражданите. Като обвиняеми са привлечени двамата шофьори и срокът за задържането им е удължен до 72 часа. Работата по случая продължава.

Някой източи 320 литра дизелово гориво от влекач във Видинско

Някой източи 320 литра дизелово гориво от влекач във Видинско

Полицията разследва случая