Рано сутринта в понеделник е подаден сигнал, че около газ-станция на западния изход на Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж.

Екипите, които пристигнали на място, установили, че починалият мъж е 22-годишен жител на село Леденик. Станало ясно и че 22-годишният мъж е починал след като е бил блъснат, а шофьорът е избягал.

Съдемномедицинската експертиза потвърдила, че смъртта е настъпила след удар от тежкотоварен автомобил. В разследването били използвани и видеозаписите от околните бензиностанции. Прецизно били проверени и превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента.

Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на ОДМВР-В.Търново и районното управление и полицията успяла да локализира ТИР и на виновния водач.

Униформените задържали шофьора - 45-годишния В.С. от Варна, който направил самопризнания.

Днес вече В.С. е привлечен като обвиняем за катастрофата и за това, че е напуснал. Мярката за неотклонение, която му е наложена е "парична гаранция" в размер на 1000 лв., както и забрана за "напускане на пределите на страната".