Митнически служители задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени продукти и 410 кутии цигари при проверка на автобус на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщи Агенция "Митници".

На 31.07.2023 г. на граничния пункт пристигнал пътнически автобус, пътуващ от Турция за Германия през България. Водачите и пътниците посочили, че нямат нищо за деклариране.

Превозното средство било селектирано за щателна проверка. В хода на физическия контрол инспекторите открили под задните седалки в салона на автобуса 3 кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с чужд акцизен бандерол, за които било установено, че са собственост на шофьора на автобуса - турски гражданин.

По време на претърсването митническите служители намерили и 1147 опаковки лекарствени продукти, сред които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лечение на различни заболявания в багажното отделение. Станало ясно, че те са собственост на втория водач на автобуса.

Контрабандните лекарствени продукти и цигари са иззети. Срещу двамата водачи на превозното средство са съставени актове за установените административни нарушения.

Откриха контрабандни медикаменти в тир на ГКПП Капитан Андреево

Откриха контрабандни медикаменти в тир на ГКПП Капитан Андреево

Митничари намериха 22 936 таблетки, 2713 инжекционни разтвора, 76 мехлема и 48 инхалатора