Полицейска операция е проведена вчера в Монтана и в Берковица след подаден сигнал за възможно нарушаване на политическите права на гражданите, съобщиха от МВР.

Според получената информация, жители на монтанския кв. "Кошарник", които се придвижвали с лек автомобил "Фолксваген Пасат", организирали купуване на гласове за определена политическа партия в кв. "Раковица" в Берковица. Около 13.00 часа колата била открита от служители на местното районно управление. Тя била управлявана от 42-годишен жител на Монтана, с когото пътували и двама мъже, на 46 и 39 г., всичките от кв. "Кошарник" в областния град.

В Софийска област полицията проверява за купен вот, а попада на тефтери за хляб и сол

В Софийска област полицията проверява за купен вот, а попада на тефтери за хляб и сол

Имало два сигнала за купуване на гласове, но не са открити доказателства

При претърсването на лекия автомобил са иззети намерените накъсани на дребно листчета хартия с имена на хора и изписани срещу тях парични суми. При последвалите претърсвания на два имота, обитавани от пътуващите в автомобила, са иззети 3 тефтера и лист хартия с изписани имена на хора и цифри срещу тях.

По случая в полицията в Берковица е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 3 от НК, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.