Украинец и двама сирийци са задържани и на тримата е повдигнато обвинение от Софийска районна прокуратура за подпомагане на чужденци да пребивават нелегално у нас.

На 7 април 2023г. в жилище в ж.к. "Западен парк" в гр. София, органите на реда са установили, че обвиняемите с инициали В.К., К.Д. и М.М., с цел имотна облага, са подпомогнали 40 сирийски граждани да пребивават незаконно в страната ни.

По данни на прокуратурата е установено, че В.К. е превозвал чужденците с бус марка "Фолксваген", а другите двама с инициали К.Д. и М.М. са им осигурявали провизии и жилище.

Има вероятност лицата да се укрият и по прокурорско искане, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои разглеждане от съда на искане за промяна на мярката за неотклонение и спрямо тримата обвиняеми да бъде приложена мярката "задържане под стража".

За престъпленията е повдигнато обвинение на нарушетелите по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК и чл. 281, ал. 2, т. 5, вр. ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Задържаха втори украинец, превозвал нелегални мигранти у нас

Задържаха втори украинец, превозвал нелегални мигранти у нас

В буса на мъжа били открити деветима сирийци