Установиха редица нарушения на работното време в заведения в София.

Те са били констатирани при проверки на СДВР и столичната РЗИ след 23.30 часа снощи.

При проверка на заведение край езерото Ариана персоналът първоначално не допуснал проверяващите и клиентите - над 200 души, останали вътре при затворени врати. След като на една от тях й прилошало, екипът извършил проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, а жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е и предупреждение по Закона за МВР.

Всички заведения в София с вечерен час - 23.30

Всички заведения в София с вечерен час - 23.30

От 1 ноември до 12 ноември

Въпреки забраната е работел и обект на ул. "Христо Белчев", в който е имало над 100 клиенти. Там персоналът също часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани, без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения., снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

При проверка в друг обект на същата улица били установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

В частен клуб на ул."Врабча" след 23.30 часа са установени голям брой посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотици. Четирима са били задържани и са образувани са досъдебни производства. В друго заведение на същата улица е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани много посетители.

Засилените проверки за спазването на противоепидемичните мерки продължават.