Поръчителят на убийството, станало на ул. „Лайош Кошут" в столицата на 20 януари тази година, е заловен на ГКПП-Капитан Андреево, съобщиха от МВР.

Заловеният е известен с прякора Полицая. Имал е намерение да премине границата, за да пренесе 60 кг амфетамин.

По случая са работили служители на столичната полиция, осъществена е и координация между българските и турските служби за сигурност.  

Разследването започва на 20 януари вечерта, когато малко след  20 часа  е получен сигнал от граждани, че в кафе-аператив на ул."Лайош Кошут" двама непознати са простреляли мъж, минути след като е влязъл в заведението.

Разследващите установяват, че тежко раненият е 34-годишният столичанин Никола Станев, криминално проявен, регистриран за кражба през 1992 г. Той е собственик на заложна къща на ул. "Алабин".

В хода на разследването става ясно, че нападението е добре планирано от поръчител, малко по-късно те попадат по следите му.
Оказва се, че това е известният на органите на МВР И.П., 39-годишен трафикант на наркотици, с прякор Полицая.

Оперативните действия продължават и в хода на разследването криминалистите достигат  до следите на двамата физически извършители на престъплението - 38-годишния В.П. и 33-годишния И.С.

Според данните на разследващите, В.П., който е стрелял и ранил тежко жертвата си, е криминално проявен, регистриран за множество взломни кражби, противозаконно отнемане на автомобил и незаконно притежание на огнестрелно оръжие.
Осъждан е за вещно укривателство и кражби.