Петима младежи са задържани за побоя над единия 17-годишен в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Продължава издирването и на други участници в нападението.

Припомняме, че двама 17-годишни младежи пострадаха, след като бяха нападнати и намушкани при два сходни инцидента в столицата.

Единият младеж бил ранен с нож на бул. „Александър Стамболийски”. Нападението станало около 20.30 часа снощи. Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ установили 17-годишен столичанин, със следи от побой и порезни рани по врата и гърба.

Скинари намушкаха 17-годишен в центъра на София

Скинари намушкаха 17-годишен в центъра на София

За нападението са задържани четирима души

Пострадалото момче е транспортирано в болница, където му е оказана медицинска помощ. По-рано от „Пирогов” информираха, че опасност за живота на младежа няма.

От силовото ведомство поясняват, че е образувано досъдебно производство. Били иззети множество веществени доказателства.

Намушкаха двама 17-годишни за вечер

Намушкаха двама 17-годишни за вечер

Те са приети в „Пирогов”.

Петимата задържани са на възраст между 14 и 19 години. Те са заподозрени за побоя. Под наблюдението на Софийската градска прокуратура ще бъдат назначени различни експертизи. Ще бъде документирана и цялостната престъпна дейност на арестуваните.

Служителите на реда проверяват и дали са съпричастни към други подобни деяния.  

По информация на БНР арестуваните за двата инцидента с бити момчета са общо 11.