снимка: БГНЕС
Към всички болници и лекари, където работят лекари и медицински сестри над 60 години, министерството е отправило препоръки да започне обучение на млади специалисти, които да заменят по-възрастните си колеги.

Това заяви здравният министър Анна-Мария Борисова, цитирана от БНР. По думите й отделенията с по-възрастни лекари са рискови.

В момента се прави преглед на всички болници, отделения и лекари, като информацията е нужна за новата здравна карта.

По думите й трябва да се вземат мерки, защото в следващите години възрастните служители няма да могат функционират и това е опасно за системата.

Министър Борисова бе категорична, че здравната реформа, която се прави в момента, е изключително задълбочена и смислена.
Ние разглеждаме не само област по област, но болница по болници и отделение по отделение и във всяко отделение - буквално лекар по лекар", заяви министърът.

Анна-Мария Борисова откри обновеното отделение за лечение на зависимости в Областния диспансер за психични заболявания в Русе.
Проектът е финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и от държавния бюджет с общо 577 638 евро.