Започва работата на съвместните полицейски патрули в Банско, съобщиха от МВР.

В зимния курорт вече пристигнаха командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон.

Гръцките полицейски служители бяха придружени от полицейския аташе в България Христос Кириазакис, а румънските - от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция "Охранителна полиция".

Откриват сезона в Банско

Откриват сезона в Банско

Гери Никол, балет "Нова", Ути Бъчваров...

За поредна година практиката за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско. Очаква се, че присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград старши комисар Николай Хаджиев заяви, че целта е гостите на Банско да се чувстват защитени и спокойни на територията на курорта. Той допълни, че от Областната дирекция на МВР в Благоевград ще бъдат командировани 37 полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в града до края на сезона.

Ще бъдат изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие - на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника.

Поскъпват картите за лифтовете в Банско

Поскъпват картите за лифтовете в Банско

Заради поскъпването на електроенергията

По повод провеждането на Световната купа по ски ще има и служители на Зоналното жандармерийско управление в София.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на Банско да уведомяват органите на реда за нарушения на обществения ред, за да се предприемат необходимите мерки.