Насроченото за днес дело срещу бившата шефка на отдел "Бюджет и финанси" във Висшия съдебен съвет Илиана Накова бе отложено за 27 февруари.

Бургаският окръжен съд отложи гледането на делото заради представен болничен лист на Накова от нейния адвокат Стоян Кралев.

По този начин тя отложи разглеждането на предявеното към нея обвинение.

Накова бе хваната в опит да подкупи трима несебърски полицаи със сумата от60 лв. през лятото на 2008. Тя направи това, след като блъсна с личния си автомобил турист чужденец, а после опита да избяга.

Служителката предложила парите, след като отказала да бъде тествана за алкохол, като представила служебна карта за служител от администрацията на Висшия съдебен съвет.

След като беше задържана тогава, тя се държа нагло и арогантно

Накова е обвинена по чл. 304 ал. 1 в опит за подкуп на длъжностно лице, за което Законът предвижда лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Предното заседание по делото също беше отложено заради формален пропуск. Призовката за делото е била връчена на Накова на 25 януари и 2 февруари, когато беше и делото, все още не беше изминал законният 7-дневен срок, в който тя трябва да се запознае с обвинителния акт.