Няма как да кажа колко съм нарушил закона, прокуратурата ще каже. Аз съм историк по образование. Вероятно има административно нарушение - неупражнен контрол от моя страна.

Това каза бившият главен секретар на МВР Илия Ииев в предаването „Коритаров Live" на Нова Телевизия.

На въпрос защо е разрешил издаването на български документи за самоличност на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович, Илиев отговори, че е подписал разрешение върху документ за оперативна комбинация, но това не е български паспорт.

Самоличността се сменя от съда, но това не трябва да се бърка с оперативната работа, заяви Илиев.

Той припомни, че по време на обиколка из страната, в Разград му съобщават, че предстои да преминат до два-три дни 4 тона хероин и искат разрешение за такава оперативна комбинация.

Както каза и министър Петков вчера на пресконференцията, има наложени санкции и те са затова, че колегите от Разград не са си свършили работата до край, заяви Илиев.

Аз не съм подписал да се издаде паспорт. Аз съм подписал една оперативна комбинация за реализацията на операцията."

Издаването на паспорта е извършено от ОДП - Разград, не мога да кажа кое е наложило бързината за издаването на личната му карта.

Аз съм написал на лист хартия „разрешавам да се започне работа". За бързината за издаване на българския паспорт - са отговорни колегите от Разград.
Нека да разграничаваме нещата, призова Илиев.

4-те тона хероин ги нямаше и аз трябваше да поема отговорността, зави бившият главен секретар.

Когато се правят оперативни игри и оперативни комбинации, има неща и детайли, за които поемат отговорност много хора. В МВР има много разработки, много оперативни комбинации, които аз съм подписал и които вървят и в момента, и се надявам да има и други арестувани, каза в заключение Илиев.

Припомняме, на пресконференция на 1 януари бившият главен секретар на МВР Илия Илиев съобщи, че 60-те килограма хероин, заловени на 29 декември при специализирана полицейска операция, са били част от по-голяма пратка от четири тона.

.