Близо 3 часа Софийски градски съд разпитва естонката Сирет Пуук чрез видеоконферентна връзка между България и Естония, като разпитът протече много бавно заради лошия превод между двете страни.

Сирет Пуук потвърди през сълзи и видимо развълнувана, че във фаталната нощ е излизала в компанията на подсъдимия Илиян Тодоров и са ходили в клуб „Соло". Тя посочи, че на влизане в дискотеката Илиян я помолил да прибере джобния му нож в чантата си, тъй като на входа правили проверка. Тя обаче дала ножа на Мария Бурова.

Свидетелката разказа, че след като излезли от дискотеката високо момче се приближило до тяхната компания и започнал спор с компанията на Илиян Тодоров. Пуук каза, че не е разбрала за какво точно спорят младежите от двете компании, тъй като не разбирала български език. Според нейните показания Кирил Димитров се е приближил към Стефан и се опитал да го удари, но тя застанала между двамата и направила опит да ги раздели. Мария Бурова и Сирет Пуук отишли на другия тротоар, тъй като естонката била много разстроена.

В един момент Сирет погледнала към групата и видяла Илиян да държи разтворен нож в близост до компанията на убитите Васил Александров и Кирил Въжаров. Свидетелката сподели пред съда, че е видяла едно момче да лежи на земята много дълго време. Малко по-късно Мария и Сирет тръгнали към хотела на естонците с такси, а Стефан останал да търси Расмус Рейтау.

След като се прибрали в хотела двамата естонци поискали да останат сами, тъй като били много уплашени от случилото се. Мария Бурова и Стефан Стойков си тръгнали, а около 5:30 ч. сутринта Илиян се свързал със Сирет Пуук по телефона и й казал да влезе в Skype. Съдът прочете разговора, който се е провеждал между двамата часове след инцидента пред „Соло".

По време на разговора Илиян казва, че не се чувства много добре, тъй като бил ударен с чаша и споделя, че е много уплашен, тъй като е участвал в сбиване, „и то много сериозно сбиване". Сирет попитала Илиян дали е използвал ножа, който е видяла на входа на дискотеката, а той отговорил: „Не точно. Имам предвид, че го размахах, за да спра боя. Използвах юмрука си" и допълва, че компанията на убитите момчета е била много голяма и повечето от тях са били много пияни.

Естонката казала на Илиян, че е видяла едно от момчетата да лежи като мъртъв на земята, а подсъдимият посочва, че и той го е видял. Същото момче обаче, по думите на Тодоров, е станало малко по-късно и го е ударило с чаша по главата.

Радвам се, че сте добре. Стефан и аз направихме всичко възможно да те опазим. Моля те, не говори с никого за това", казва Илиян по време на разговора и допълва: „Това би трябвало да си остане между нас. Каквото се случи, беше при самозащита и ти го видя".

Естонката потвърдила, че не е говорила с полиция.

Пред съда трябваше да бъде разпитан и другият естонски свидетел - Расмус Рейтау, но това бе отложено за утре, тъй като залата в Естония е заета по друго дело от 13.00 часа.