Има задържан за убийството на възрастен мъж в хасковското село Гарваново. Извършителят е 30-годишен мъж. Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов и директора на ОДМВР - Хасково Атанас Ненков.

Припомняме, вчера тялото на 67-годишния мъж беше открито в дома му.

От прокуратурата посочиха, че основният мотив е грабеж. На задържания вече са повдигнати обвинения.

Стоянов заяви, че престъплението е извършено с особена жестокост. На тялото на жертвата е извършена аутопсия и е установено, че смъртта е настъпила вследствие на множество удари по главата с твърд, тъп и тежък предмет.

За подобно деяние Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Обвиненият за престъплението е задържан в Благоевград по-малко от 6 часа след убийството. Той е направил самопризнания - обяснил пред полицията, че искал 200 лв. заем от жертвата. И друг път бил взимал пари от него, но този път мъжът му отказал, след което между двамата възникнал спор и спречкване.

Обвиняемият казал на близките си да поддържат версията, че ще пътува за Германия. Органите на реда обаче проверили, че до преди Нова година той работил във фабрика за обувки в Благоевград. Извършителят е бил задържан в хостел именно в този град, където е опитал да се укрие.

Предстои да се установи каква сума е открадната от убития мъж. Той е живеел сам, няма деца.

Откриха труп на мъж в Хасковско

Откриха труп на мъж в Хасковско

Полицията разследва дали става въпрос за убийство