От Асоциацията на хлебопроизводителите у нас настояват за въвеждането на държавен стандарт за производството на хляб.
В момента на пазара се предлагат десетки видове хляб и клиентът трудно се ориентира, посочват от там.
Ако бъде направен стандарт за масовия хляб, той трябва да бъде в трите вида масов хляб - типов, или тип Софийски, както беше известен преди време, хляб Добруджа и хляб - бял Стара Загора, обясни Тошко Няголов - регионален представител на асоциацията на хлебопроизводителите в Добричко.
Той допълни, цитиран от БиТиВи, че стандартът трябва да третира тези три вида масов хляб, а всички останали ще бъдат производни на хляб или хлебни изделия, но не и хляб.
Така е в редица държави на Запад, там където има закони са направени така нещата, изтъкна Няголов.
Държавен стандарт трябва да има и според клиентите. Ако той бъде въведен, то и цените на трите вида хляб ще се уеднаквят, смятат хлебарите. Тогава и клиентът няма да си задава въпроса защо на пазара има бял хляб по 45 стотинки, но и по 90 стотинки.
iavorski
на 31.05.2010 в 12:33:20 #6persil - машинката струва 70-80 лева куча марка и 160 мулинекса / поне нашия е тези пари /. Чувал съм от познати че и кучата марка върши същата работа.
Persil
на 31.05.2010 в 11:44:20 #5Arrn | 30.05.2010 16:40 Чудесна стратегия! Хлябът от тази машинка е наистина много хубав. Лошото е, че не всеки може да си позволи такъв разход.
Arrn
на 30.05.2010 в 17:40:10 #4Хе-хе,ами защо им ядеш боклуците на тия мошеници?
Аз отдавна ги отсвирих,купих се хлебопекарна Мулинекс и сега ям истински хляб като бял човек! Издържа по цяла седмица без консерванти,вкусен, страхотен на вид и даже ми излиза по-евтино от купешкия,което е най-големия абсурд.
Също така не купувам никакви бълтарски колбаси и сирена - всичко е менте без изключение!Кисело мляко си квася чат-пат,а сирене си взимам истинско директно от селска мандра.
Бойкот на червено-мутренските химици-производители на отровни боклуци 
Mars
на 30.05.2010 в 09:53:28 #3Помя баба си. Сама всяка събота и през нощта срещу неделя, месеше хляб - чудно вкусен хляб! Сама го месеше, сама си приготвяше маята от хмел ... Днес, когато уж има световна икономическа криза, ядем бял хляб, който никога не изсъхва, който след месец-два може да се покрие със зелена плесен ... Хлябът, който днес ни предлагат, е отрова! Отрова! Той съдържа толкова много консерванти! Ядяхме и типов (казвахме му "черен") хляб, за килограм 15 стотинки! Той беше по-вкусен даже и от хляба тип "Добруджа" ... А днес, по време на криза, вече 20 години, т. нар. "типов" хляб е по-скъп от белия - той се представ за деликатесен, защото боята и консервантите, които съдържа, сигурно, струват повече от самия хляб ... По време на криза, а така е било след войните, които е водила България, се яде евтин хляб, приготвен от типово брашно, от царевично брашно, от картофи ... А сега ядем деликатесен "типов" хляб с боя!

dk
на 29.05.2010 в 18:24:18 #2Стандарт трябва да има за всичко! Не само за хляба! Примерно топлата вода, колко градуса трябва да тече от крана? Защо някъде тече 60-70 градуса, а на по-вечето места не може да стигне 45 градуса? Какво лошо намериха в стандарта, че го премахнаха! Ами, че стандарта ограничава далаверата! И със витиевати приказки за демокрация и предприемчивост премахнаха всички законови пречки пред далавераджиите.
bobix
на 28.05.2010 в 16:21:53 #1Наплащахме се на ISOта чужди, и ще си върнем БДС. Малко по малко ще ни увре акъла да не плащаме на чужденци. С намаляването на парите в страната е нормално