адвокат Марковски
Лазар Колев, обвинен за убийството на сестрите Белнейски, обжалва наложената му мярка „постоянен арест". За това съобщи неговият адвокат Марин Марковски, цитиран от радио Пловдив.

Той добави, че ще внесе в Пловдивския апелативен съд жалба срещу наложения постоянния арест на Колев. Марковски съобщи още, че ще поиска и нова ДНК експертиза по делото.

Припомняме, след като магистратите от Пазарджик оставиха Лазар Колев в ареста с постоянна мярка „задържане под стража", той обяви гладна стачка.

Подсъдимият излежаваше 4-годишната присъда за грабеж на мобилен телефон. Престъпление, извършено два месеца след убийството на Белнейски.

В неделя Колев трябваше да излезе на свобода от Пазарджишкия затвор, но му беше наложена мярка „постоянен арест".

30-годишният мъж бе привлечен като обвиняем за убийството на двете момичета на 27 февруари миналата година. В постановлението е записано, че той умишлено и по особено жесток начин е убил сестрите Христина и Росица Белнейски.

Според обвинението има безспорни доказателства заради открит негов генетичен материал върху телата на жертвите.

По искане на окръжния прокурор Димитрия Ганчева срокът за разследването срещу Колев бе удължен с нови 3 месеца.

Междувременно стана ясно, че има втори човек, участвал в убийството на сестрите Белнейски. Разследващите са категорични и дори имат насоки кой е съучастникът.