Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на мъжа, опитал да убие бившата си съпруга.

30-годишният Нелгин е бил привлечен от Окръжната прокуратура в Шумен снощи и задържан за 72 часа.

Днес съдът ще се произнесе по искането на Окръжната прокуратура.

Досъдебното производство срещу обвиняемия е било образувано на 22 май, когато малко след 5 часа сутринта бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна Нурсел била приета в болницата, а Нелгин избягал от местопроизшествието.

Бивш съпруг простреля жена си в 5 сутринта
Обновена

Бивш съпруг простреля жена си в 5 сутринта

Жената отивала на работа

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод "Алкомет" в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели.

30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, стрелял още веднъж и избягал.

По-късно бил открит от полицията в Разград, където бил задържан.

Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане. Нелгин често преследвал бившата си съпруга, поради което тя подала втора жалба срещу него за домашно насилие ден преди инцидента.

В стабилно състояние е жената, простреляна от бившия си съпруг

В стабилно състояние е жената, простреляна от бившия си съпруг

Тя е била оперирана в болницата в Шумен