Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) и Испанската полиция пресякоха канал за трафик на крадени автомобили. Това съобщиха от МВР.

В Испания е задържана седемчленна група. Четирима от арестуваните са български граждани.

Действията на иберийските власти са предприети след поредица от операции, извършени у нас от служители на ГДНП за противозаконно отнети автомобили, проведени в периода май - октомври миналата година в няколко области на страната. В рамките на разследването българските криминалисти започнали да работят и по изясняване на случаи на крадено нови автомобили.

Според първоначалните данни основно тези коли били противозаконно отнемани на територията на столицата и регистрирани след промяна на фабричните им номера. Служителите на ГДНП задържали повече от 20 подобни превозни средства. За други била придобита информация, че са били с променени данни и изнесени в Испания, за което своевременно са подадени данни на властите в Мадрид.

В резултат на активния оперативен обмен и предприета на територията на Кралство Испания операция, през януари тази години са осъществени арестите на седмината участници в престъпната група. Открити са 10 автомобила, като по предварителни данни са оценени на около 350 000 евро.

Бургас под блокада: МВР издирва скъпи крадени коли

Бургас под блокада: МВР издирва скъпи крадени коли

По неофициална информация луксозните автомобили са предмет на престъпления