В момента Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, по-скоро се укриват. Това заяви ръководителят на Спецпрокуратурата и зам.-главен прокурор Иван Гешев в интервю по Нова телевизия.

По последна информация Арабаджиеви са се намирали във Франция. Гешев не потвърди уточнението, че точното място е Сен Тропе.

За Ветко и Миринела Арабаджиеви вече е издадена Червена бюлетина и те се издирват от Интерпол и Европол. Иван Гешев уточни, че задържането им зависи от редица процедури, включително от това дали издирваните се намират в ЕС или са извън Общността.

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу гаранция

Вълчо Арабаджиев излиза на свобода срещу гаранция

Под гаранция са и двете "счетоводителки"

Във връзка с решението на спецсъда от вчера вечерта синът Вълчо Арабаджиев да излезе на свобода срещу гаранция, Иван Гешев уточни, че защитата е поискала заседанието да се проведе при закрити врата. Това, по думите на Гешев, означава, че точно защитата не иска определени факти да станат публично достояние. Стана ясно, че прокуратурата ще протестира решението на съда.

Иван Гешев обяви и че прокуратурата е предприела действия, когато са събрани нужните доказателства за престъпна дейност. Към момента инкриминираният период е от началото на годината - януари 2018 г.

При обиските обаче е открита екселска таблица с данни за захарния завод в Пловдив от 2008 г. насам и най-вероятно инкриминираният период ще се удължи към този период.

Става въпрос за укрити десетки милиони лева, посочи Иван Гешев. Така, по думите му, обвинението може да стане за над 100 млн. лв.

"Попитайте кой държи 10 млн.лв кеш? Това са изпрани пари", посочи Иван Гешев и заяви, че ще протестират решението за освобождаването на Арабаджиев под гаранция.

Най-малко 10 ареста при спецакцията в хотелите "Маринела" и "Марица"

Най-малко 10 ареста при спецакцията в хотелите "Маринела" и "Марица"

Ветко Арабаджиев не е задържан, защото е извън страната

Припомняме, миналата седмица при спецоперация в офиси в столичния хотел "Маринела" и в пловдивския хотел "Марица" бяха арестувани 10 души, на шестима от които бяха повдигнати обвинения. Именно сред тях беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

На брифинг след арестите Иван Гешев обяви, че полицаите са откривали пари буквално навсякъде, а автомобилният парк на Арабаджиеви е бил впечатляващ.