Прокуратурата в Ловеч издаде европейска заповед за арест на Хюриет Сюлейманов. Той се укрива, след като беше осъден на 15 години затвор заради катастрофа, при която загинаха трима младежи от Плевен.

Окръжният съд в Ловеч наложи на Хюриет Сюлейманов присъдата заради това, че на 5 май 2014 г. с автомобила си предизвика катастрофа край Луковит. В катастрофата загинаха трима 20-годишни младежи от Плевен, пътували в другия автомобил.

Сюлейманов шофирал с висока скорост и без право да шофира. След катастрофата той се укри в къща наблизо, като остави приятелката си Албена да поеме вината.

Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд окончателно.

Делото срещу Хюриет Сюлейманов се гледа задочно, без присъствието му в съдебна зала, защото след освобождаването му под домашен арест Сюлейманов се укри.

 Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 12 присъди за престъпления от общ характер и десетки висящи преписки.

Хюриет Сюлейманов вече беше обявен за международно издирване, а европейската заповед за арест е изпратена в МВР и Върховната касационна прокуратура. Ще бъдат уведомени и всички европейски служби за издирване.

Когато бъде задържан по преценка на съда на съответната държава, Хюриет Сюлейманов ще бъде екстрадиран в България, за да излежи присъдата си.