От 31 март до 22 април всички, съпричастни в борбата с рака на гърдата, могат да гласуват за Посланик на кампанията „От любов към живота" и едноименния Фонд през 2008 г.

Гласовете се приемат на сайта на кампанията www.otlubov.com, а претендентките са две от най-обичаните и уважавани дами на България - златният олимпийски шампион Мария Гроздева и вечно борбеният характер на българския театър и кино Цветана Манева, предаде zdrave.net .

В момента действащ Посланик на „Фонд от любов към живота" продължава да бъде Наталия Симеонова, която беше избрана през лятото на 2007 г.

На 22 април, на специална церемония, първият Посланик на „Фонд от любов към живота", водещата на предаването "Море от любов" Наталия Симеонова, ще предаде мисията в ръцете на избрания чрез гласуването Посланик на инициативата.

На събитието ще бъдат официално представени и резултатите от дейността на „Фонд от любов към живота" от учредяването му до момента.

Основна цел на кампанията „От любов към живота" на AVON България е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика, защото ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.

Във Фонда постъпват всички средства от продажбата на розовите благотворителни продукти от серията на AVON "От любов към живота" за борба с рака на гърдата.

Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година от рак на гърдата в България заболяват над 3500 жени.

В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 жени умират от това заболяване.
Открит навреме, ракът на гърдата е 100% лечим.