Някакви произшествия и впечатляващи инциденти на частичните местни избори в Нова Загора няма. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на участието си в днешното заседание на ресорната парламентарна комисия, в отговор на въпрос за изминалите избори в Нова Загора.

Нашите служби в Нова Загора са присъствали в населеното място и с оглед това да възпрепятстват, ако има данни и сигнали за купуване на гласове, обясни Рашков.

Полицейска акция за купуване на гласове в Нова Загора в навечерието на кметските избори

Полицейска акция за купуване на гласове в Нова Загора в навечерието на кметските избори

Към момента са разпитани над 50 лица, които са установени като нарушители на предходни избори

Той не изключва в близките дни да има още информация за евентуални купени гласове. "Аз доколкото знам ГЕРБ спечелиха изборите в Нова Загора и, когато спечелиш и се оплакваш, не знам доколко е логично. Никой не ми е докладвал кой знае какво да се е случило там. Изборите са преминали спокойно, дори и при ниска избирателна активност", изтъкна силовият министър в оставка, във връзка с обвиненията от страна на Бойко Борисов.

По думите му, ако на някого му пречат органите на МВР, че следят какво се случва с цел опазване на обществения ред по време на изборите, няма да е прав.

Рашков: Борисов няма моралното право да говори за избори

Рашков: Борисов няма моралното право да говори за избори

Купуването и продаването на гласове е създадено в едни известни партийни централи, подчерта той