Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е възмутен отново от "най-мащабното купуване на гласове", което се провежда в парламента.

На пресконференция в централата на партията, Борисов посочи, че освен пари за отцепници, се предлагат и колосални суми депутатите да не влязат на гласуване - "да се спънат, да паднат или да си ожули носа". "Така са се вкопчили във властта, че не забелязват какво се случва около тях", заяви той по адрес на управляващата коалиция в оставка.

Един депутат има тежест около 10 000 гласа. Купуват по 10 000 лева на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории и става пред очите на умните и красивите, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Той има информация за купуване на гласове на депутати, включително и с биткойни.

В момента обаче Борисов чува само заклинания и купуване на гласове. Ще съберат 121 депутати, но на кои принципи - на инфлацията ли, да ни спрат от Европа парите ли, на принципа горивото да отиде на 4 лева, на принципа да се купува скъп хляб, изреди Борисов.

Бойко Борисов: Върви чудовищно купуване на гласове - по 10 000 накуп

Бойко Борисов: Върви чудовищно купуване на гласове - по 10 000 накуп

С президента Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки

"Хванали са се в столовете там и няма измъкване", изтъкна бившият премиер.

По въпроса дали ГЕРБ би могла да се коалира с ПП, Борисов отсече: "Аз диван нямам, но ако му харесва, ще купим едно диванче тука, ще седим двамата с него (с Кирил Петков - б.р.) и ще гледаме другите какво правят." Станало така, че никой не иска лидерите вече, и Кирил Петков не го искат, посочи Борисов. По думите му омертата на истинската мафия лъсва в момента.

С 6 месеца до 9 месеца - орел, рак и щука. Те нямат програма, как управляват без програма, запита Борисов.

Иначе по думите на лидера на ГЕРБ по важните теми, като актуализацията на бюджета, опозицията свършила работата на кабинета в оставка. Борисов е възмутен, че сегашното правителство и служебните правителства провалили Плана за възстановяване и устойчивост. "Парите отиват в 6 други икономики... Губят се милиард от некадърност, безотговорност... Продължаваме да губим и готовите пари, които благодарение на европейската солидарност имахме", разкритикува Борисов правителството в оставка за това, че ЕК ще ни ореже част от средствата от Плана.

Той определи случващото се като "катастрофа". На България ѝ трябва такова единство, за да не загуби повече пари, настоя Борисов.

Надуха ни главата за социалната си политика, продължи да критикува Борисов и добави, че 25-те стотинки отстъпка за горивото са подигравка. Разкритикува и "съдебната им реформа", която се свела дотам да сложат Бойко Рашков начело на КПКОНПИ - "сиреч, свой човек."

Борисов отсява зърното от плявата и подкрепя Петков срещу Митрофанова

Борисов отсява зърното от плявата и подкрепя Петков срещу Митрофанова

Докато не свърши войната в Украйна, всички действия на правителството, ще бъдат подкрепяни

По отношение на руските дипломати и тяхното изгонване, Борисов напомни, че ГЕРБ подкрепили кабинета за експулсирането на руските служители. "По време на управлението на БСП бяха изгонени дипломати и може би ще затворят и посолството, но това не им пречи. Ние на 100% ги подкрепихме, но ми е интересно как Нинова като обикаля структурите си какво им говори на тях, а като ходят по Бузлуджа ще бъдат по-внимателни в изказа си. Борисов обаче е възмутен отново от безпринципността и цитира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов, който заяви сутринта в телевизионно участие, че БСП не пречи на депутинизацията. Де и за тях да говорят както говорят за мен, възмутен е Борисов, който каза, че е слушал по един руски канал коментар за себе си като за най-върлия путинофоб в България.

По отношение на темата за Северна Македония, Борисов предупреди, че ако не променят манталитета си, ако продължат да ни наричат фашисти и да палят български паметници, има начини Северна Македония да бъде спирана за ЕС.

Рецепта за стабилна коалиция и викове "Мафия" в пленарна зала

Рецепта за стабилна коалиция и викове "Мафия" в пленарна зала

Кирил Петков зове депутатите да не оставят страната на 4 SMS-a

Борисов не пропусна да се похвали с победата на кметските избори в Нова Загора. Резултатът е очакван, доволен е Борисов и както на предишни избори показа графики с резултатите. Той подчерта, че ГЕРБ е победила и с машини и при изключителен полицейски тормоз.

Томислав Дончев предупреди за катастрофа в Плана за възстановяване

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев също се включи за кратко в брифинга на лидера си, за да предупреди за предизвестена катастрофа в Националния план за възстановяване и устойчивост. Той е сигурен, че ще се изучава от студентите и изследователите в УАСГ какво се случва като цяла година пътната мрежа в страната не се поддържа.

Дончев обясни, че ако днес едно министерство обяви схема за безвъзмездно финансиране по националния план, трябва да представи условия. Евентуално обаче в края на годината трябва да се сключат договори и да започнат плащанията.

Щетите от това правителство ще продължат една година след неговото падане, посочи и бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.