ПП са възмутени от лъжите, които се леели от "Има такъв народ" за закона за КПКОНПИ. Това стана ясно от брифинг на Милен Матеев.

ИТН спирали, по думите му, реформата в антикорупционната комисия. Повече няма да правим договорки с никого за борбата с корупцията, защото това е наш приоритет от самото създаване на ПП, изтъкна Матеев.

Въпреки това Матеев изтъкна, че не са изненадани от истеричната реакция на "Има такъв народ". Хората на Слави Трифонов непрекъснато саботирали в работни групи изготвянето на закона за КПКОНПИ, а предложенията им правели комисията неработеща. ИТН искали свой човек в КПКОНПИ с право на вето, както разказаха от ПП.

И ДБ изненадани от соловата акция със закона за КПКОНПИ

И ДБ изненадани от соловата акция със закона за КПКОНПИ

Атанас Славов настоя да не се разчита на мистични мнозинства на гласуванията

Матеев опроверга доскорошните си коалиционно партньори, като заяви, че не се дават свръхправомощия на разследващите органи. Същите лица, както и до момента, ще подават декларации пред комисията.

Няма да чакаме повече, заяви и заместник-председателят на НС Мирослав Иванов и настоя, че действия срещу корупцията трябва да бъдат предприети. Според него ИТН не желаели борбата с корупцията да бъде ползотворна.

От "Продължаваме промяната" обясниха и че са внесли законопроекта сами, защото били нападнати, че се бави законът.

Бойко Рашков остава кандидатурата на ПП за шеф на КПКОНПИ.