Изчезнали са записи от заведението в Борисовата градина, където Николай Русинов-Чеци и жертвата Яна Кръстева се запознали. Това стана ясно по време на разпита на шефа на заведението Мирослав Георгиев.

Припомняме, че младата жена бе убита в Борисовата градина на 10 юли 2011 година след концерт на стадион "Българска армия". За убийството подсъдим е Русинов. Апелативният съд разглежда за втори път делото, след като беше върнато от Върховния касационен съд.

Свидетелят Мирослав Георгиев разказа пред съда, че наел човек, който да снима концерт пред заведението. Камерата не била охранителна, Георгиев искал да си има заснето събитието.

Чеци с основание стои в ареста и остава там, реши съдът

Чеци с основание стои в ареста и остава там, реши съдът

Обвиненият за убийството на Яна в Борисовата градина обжалваше ареста си

Използвали случая, че концерт има и на стадиона и организирали и своя, за да няма проблем с високите децибели. Концертът пред заведението им приключил около 02:30 ч.

Георгиев предал диска със записа на събитието на СДВР, но после разбрал, че дискът е изчезнал. От СДВР обаче посочват в писмо, че свидетелят не е предавал запис. "Това е лъжа", реагира Георгиев и посочи, че е 100% сигурен, че е предал диска.

Припомняме, Николай Русинов-Чеци бе задържан за убийството на Яна Кръстева на 27 април 2012 година. Той е вторият основен заподозрян за жестокото убийство на младата жена. Преди него четири месеца в ареста прекара Пламен Трифонов, но доказателствата за съпричастността му към смъртта на Яна се сринаха.

Русинов е арестуван след пристигането в България на резултатите от ДНК експертизата, направена в Австрия. Заключението й показва, че всички косми, намерени по тялото на Яна, са на Чеци и не е открит нито един на Пламен Трифонов.

През октомври 2014 година Николай Русинов-Чеци бе осъден на доживотен затвор, а по-късно Върховният касационен съд отмени присъдата. След обжалване, присъдата му бе заменена на 19 години затвор.

Преди дни Чеци поиска да бъде пуснат от ареста, с мотив "прекомерна продължителност". Съдът не уважи направеното искане като прие доводите на представителя на държавното обвинение, че въпреки задържането му от 27 април 2012 г. не може да се направи извод за неразумност на този срок.