Прокуратурата привлече задочно като обвиняем потенциалният извършител на убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата. Издадена е Европейска заповед за арест на 30-годишния Р.И.Б.

От държавното обвинение посочват, че убийството на Димитър Малинов е извършено с особена жестокост. Той е починал на 20 юли в резултат на нанесен побой. От прокуратурата подчертават, че за това престъплението се предвижда наказание - лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В хода на разследването са разпитани 13 лица. Извършени са няколко огледа, и е назначена съдебно-медицинска експертиза. Направени са претърсвания и изземвания на няколко адреса.

Директорът на ОДМВР-Пловдив Васил Костадинов заяви, че издирваният мъж е криминално проявен. По думите му той е напуснал страната на 24 юли.

Събраните доказателства сочат, че убиецът и жертвата са се познавали. Мотивите за извършеното престъпление все още не са изяснени, поясняват от държавното обвинение.

Припомняме, че Димитър Малинов изчезна безследно на 20 юли. Няколко дни по-късно той бе обявен за общодържавно издирване. Тялото на младежа бе открито на 27.07.2023 г. край пловдивското село Цалапица.

Откриха мъртъв, изчезналия преди седмица край Цалапица 24-годишен мъж

Откриха мъртъв, изчезналия преди седмица край Цалапица 24-годишен мъж

Полицията работи по няколко версии