Издирва се ключов свидетел по делото за пожара във влака "София-Кардам".

В Окръжния съд в Плевен приключи поредното съдебно заседание за по инцидента, при който на 28 февруари 2008 г. загинаха девет пътници.

Издирва се свидетелката Ива Ингьозова, пътувала в 6-то купе, от където е тръгнал пожарът в изгорелия кушет вагон. Тя в момента е в Германия, а по време на разследването е била студентка в СУ.

Съдът търси и втори свидетел - Мария Ненова от Добрич, която е била редовно призована днес, но не се е явила, да бъде доведена принудително.

Освен двете жени, за следващото заседание остава да бъдат разпитани още двама от общо 40-те свидетели - Димитър Николов и Валентин Славов.

Днес бяха изслушани показанията на седем свидетели. Единият от тях, пътувал в 3-то купе на кушет вагона и спасил живота си, скачайки през прозорец. Той заяви пред съда, че подсъдимият шафнер е помагал за изваждането на пътници от горящия влак.

До момента няма искания от страните по делото за допълнителни експертизи, очни ставки или разпити на нови свидетели, което дава теоретична възможност делото да бъде приключено на следващото заседание, насрочено за 22 и 23 март.