Пациент беше изхвърлен от линейка в София тази вечер. Инцидентът е станал в кв. "Сухата река". Човекът е бил без документи и с рана на крака, съобщава БНР.

Мъжът е бил взет тази сутрин от линейка и откаран в болница, след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило.

В лечебното заведение станало ясно, че болният няма осигуровки и е без адрес в София. Според неофициална информация се е налагала и тежка операция, която мъжът е отказал.

Мъж и жена са били свидетели на изхвърлянето на човека от линейката. Полицейски патрул, който е бил наблизо, е отишъл на мястото.

От МВР се обадили в "Спешна помощ", откъдето са отрекли техен автомобил да е в района и да е изхвърлял пациент на улицата.  

Оказва се, че мъжът бил взет тази сутрин от автомобил на "Спешна помощ" и откаран в "Пирогов". Това е станало след получено обаждане, че здравословното му състояние се е влошило. В лечебното заведение обаче станало ясно, че болният няма осигуровки и е бездомник. По информация на Нова телевизия мъжът бил с гангрена на краката и се налагало да бъде извършена операция, която той сам отказал.

По данни на "Спешна помощ", медиците оставили мъжа на една пейка по негово желание, въпреки че една от лекарките го умолявала да постъпи в болница.