61-годишен американски гражданин стана жертва на измама в интернет. Това съобщиха от ОДМВР-Шумен. Той е превел голяма парична сума на жена от България.

Мъжът пристигнал у нас, след като се усъмнил, че е измамен. В края на 2023 г. той се запознал с жена в интернет. Двамата започнали да си комуникират често.

Жената посочила, че живее бедно на село, че се грижи за своя близка и че не разполага с пари. Американецът решил да ѝ помогне. Той направил няколко парични превода. Мъжът дори предложил на българката да се омъжи за него.

Тя се съгласила и се разбрали да се срещнат в съседна държава. Той получил обаждане, че на летището са я задържали и за да я освободят, са необходими още пари. Американецът отново ѝ пратил. След известно време комуникацията между тях спряла.

Притеснен от това американският гражданин тръгнал да я търси. Той пристигнал в полицейското управление в Нови пазар, тъй като преди време жената му казала, че е от този край. Било изяснено, че мъжът е превел сума на стойност 45 000 лева и е станал жертва на измама.

По случая е образувано досъдебно производство.

Мним лекар измъкна 60 000 лв. от възрастна жена в Добричко

Мним лекар измъкна 60 000 лв. от възрастна жена в Добричко

Той я заблудил, че неин роднина е пострадал при катастрофа и се нуждае от операция