Изненадваща инспекция се извършва от снощи на "Дунав мост 2", съобщи МВР. 

На място e пристигнал директорът на Граничната полиция комисар Светлан Кичиков.

Проведените разговори между българските власти и унгарската страна са ускорили пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България.

Трафикът на ГКПП -Дунав Мост-2 е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и РЗИ провеждат беседи.

Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства - маски и ръкавици, съобщи главен комисар Светлан Кичиков - директор на ГДГП.

Той уточни, че термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето им на пункта при Видин.

Тази нощ на "Дунав мост-2" са преминали само два автобуса - с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия.

Товарните автомобили пристигат от различни страни в Западна Европа. За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила.

Граничните полицаи се справят добре, категоричен бе главен комисар Кичиков.

102 души до сега са били поставени под домашна карантина в област Видин.