Вандали изпотрошиха автобус на градския транспорт в Бургас, съобщиха от местното МВР. С камъни бил атакуван рейс №8 до училище "Васил Левски" в кв. "Горно Езерово".

Бургаските управници „се страхуват“ от циганите в „Горно Езерово“

Бургаските управници „се страхуват“ от циганите в „Горно Езерово“

Събарянето на незаконните постройки

Докато изпълнявал последния си курс за деня, шофьорът чул силен удар и счупване на стъкло. Малцината пътници започнали да викат от ужас, след като видели как огромен камък минава на сантиметри от тях и се стоварва на пода.

За щастие, няма пострадали, тъй като екшънът се разиграл късно вечерта, около 21:30 ч. и автобусът е бил почти празен. Строшен е прозорецът на средната врата.

Подписка срещу ромския тормоз в Горно Езерово инициира СДС-Бургас

Подписка срещу ромския тормоз в Горно Езерово инициира СДС-Бургас

Инициативата е на СДС Бургас и е резултат от десетки сигнали от жители на квартала

Шофьорът веднага сигнализирал в полицията за инцидента. Той и контрольорката дали показания пред разследващи.

Шефът на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев потвърди за атаката. "Надявам се, че полицията ще изидири виновниците и ще ги арестува", каза инж. Драгнев пред Флагман.бг.

В Бургас започва събарянето на незаконни ромски къщи

В Бургас започва събарянето на незаконни ромски къщи

В кв. "Меден рудник", "Победа" и Горно Езерово

Припомняме, че това е поредното нападение срещу градски автобус в Бургас. През март миналата година само за седмица бяха атакувани с камъни няколко рейса в района на кв. "Победа". Малко по-рано пък неизвестен и до момента бургазлия надупчи с въздушна пушка кола по една от най-натоварените линии - 12А.

Според местни, подобни атаки над коли на градския транспорт идват от циганите, които живеят в "Горно Езерово". Плетове от бодлива тел пазят жителите на квартала от набезите на ромите.