Васил Костадинов, бивш директор на ОДМВР-Пловдив, посочи пред БТВ, че е бил дисциплинарно уволнен с измислени аргументи и несъстоятелни твърдения. Дисциплинарно уволнен съм за това, че съм разписал протокол за допълнително възнаграждение към месечното възнаграждение на служител от община Стамболийски, посочи бившият директор на ОДМВР-Пловдив. Обжалвал е уволнението си в Административен съд-Пловдив.

Костадинов посочи, че в началото на август тази година министърът на вътрешните работи Калин Стоянов му се обадил, че около него има доста напрежение и трябвало да се мисли вариант дали могат да работят заедно. Стоянов не му дал повече подробности за въпросното напрежение, но причината вероятно е случаят в Цалапица.

Действията на полицейските служители, работили в Цалапица, са достатъчно отговорно извършени, така че в максимално кратък срок да се установи извършителят на престъплението, коментира Васил Костадинов. Той отказа да оценява конкретно своята работа - това се правело от обществото и ръководството на ОДМВР-Пловдив.

Стоянов поиска оставките на полицейските шефове в Пловдив и Стамболийски

Стоянов поиска оставките на полицейските шефове в Пловдив и Стамболийски

Във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Към момента на напускането на страната на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър от Цалапица, няма конкретни данни за извършено престъпление спрямо убитото момче.

Все пак Костадинов не напусна системата на МВР, а беше преназначен към Звеното за подпомагане на министъра на вътрешните работи. "Свърших си добре работата по време на провеждането на местните избори, провели се на 29 октомври и след това ме изпратиха в изолатора".

Димитров изтъкна, че купуване на гласове е имало от партиите в сглобката. Имена на партии обаче не посочи.