Обвинителният акт срещу Тайфи Мекльов вече е внесен в съда. Той е изготвен от Окръжната прокуратура в Благоевград, съобщават от държавното обвинение.

Мекльов е обвинен, че през декември миналата година в Якоруда е разпространил опасна за здравето спиртна напитка, предназначена за общо ползване. Престъпните действия на Мекльов са довели до смъртта на шестима мъже.

Припомняме, че Тайфи Мекльов бе задържан по обвинение за производство и търговия с метилов алкохол. Той прекара четири месеца в ареста, като от началото на май мярката му за задържане бе променена на домашен арест.

Обвинителният акт е внесен в съда днес - точно година след трагичната Коледа.

От прокуратурата припомнят, че след консумацията на ракията-убиец още осем души получиха средни телесни повреди, временно опасни за живота. Те имали оплаквания от главоболие, болки, гадене, повишено кръвно налягане, притъмняване пред очите, смущение в зрението, както и изпадане в състояние на кома.

В хода на досъдебното производство е установено, че продаваната и подаряваната от Тайфи Мекльов ракия съдържа метилов алкохол (металнол) с концентрация над максимално допустимото. Метиловият алкохол е бил изготвен чрез използване на синтетичен спирт.

Предстои Благоевградският окръжен съд да насрочи делото.