Задържан е 28-годишен столичанин, докато предавал компактдискове със записани на тях музика, филми и порнографски материали на обща стойност 50 000 евро.

Установено е, че мъжът пласирал готовия продукт чрез интернет в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Престъпната дейност на столичанина е засечена след продължителна оперативна дейност и последвала специализирана операция по неутрализиране на интернет сайтове, предлагащи незаконно разпространение на интелектуални продукти, защитени от Закона за авторското право.

При обиските и претърсванията на помещенията, обитавани от 28-годишния мъж са открити и иззети 855 CD без обложки, хард диск, компютърна конфигурация, чрез която са произвеждани пиратските компактдискове - с два хард диска, единият от които изцяло съдържал детска порнография, флаш памет.

Намерени са също различни наркотични вещества - амфетамин, листна маса и семена от канабис, цигара марихуана и устройство за приготвяне и употреба на дрога.

Повдигнати са му обвинения и му е взета мярка за неотклонение - парична гаранция.

Акцията е реализирана под прякото наблюдение на столичната прокуратура и е в изпълнение на стратегията на МВР и "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към Министерството на културата за ограничаване на интелектуалното пиратство, допълват още от Главна дирекция "Криминална полиция".