Полицията иззе оръжие и боеприпаси от дома на двама видинчани след получен сигнал за стрелба, съобщи БТВ.

В полицията вчера по обяд 40-годишна местна жена съобщила, че през нощта е произведен изстрел по посока на дома й на ул."Чайка" в ромския квартал "Нов път". Намерила и следа от куршум в стая в къщата си.

При пристигането на полицаите заподозреният за извършването на деянието - криминално проявен 37-годишен мъж, който избягал в неизвестна посока с "Форд Фокус". Издирването му продължава.

При претърсването на къщата му са намерени и иззети девет гилзи с неустановен калибър и два патрона за пистолет с неустановена марка и калибър, както и три броя кочани с празни бланки на фактури с положен печат на различни фирми.

Обискирана е и къщата на бащата на заподозрения. Там са намерени и иззети ловна пушка, 12-ти калибър; два ловни патрона, 12-ти калибър; три газови пистолета и въздушна пушка с оптичен мерник, както и фирмени документи на различни еднолични търговци и дружества.

За иззетите документи има съмнение, че са предмет на престъпление по други досъдебни производства. Предстои проверка.

Оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Работата по случая продължават служители на Районно управление на МВР-Видин.