Служители на Дирекция "Противодействие на организираната и тежка престъпност" извършиха проверка на двата най-големи интернет доставчици в гр. Ямбол.

Това е поредната акция на служителите на реда срещу нелегалното разпространяване на защитени интелектуални продукти. Иззети са 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер.

По сигнал на Българската асоциация на музикалните продуценти е извършена проверка от служители на Дирекция "Противодействие на организираната и тежка престъпност" на двата най-големи интернет доставчици в Ямбол - "КомНет" с управител Н.С. и "ОптиНет".

Установено е, че двете фирми предоставяли на клиентите си музика, филми и софтуер без съгласието на притежателите на авторските права. Материалите са докладвани на прокуратурата.

Служители от ОД на МВР-Ямбол и Дирекция "Противодействие на организираната и тежка престъпност" са участвали в процесуално следствени действия, разпоредени от Ямболския районен съд, при които от офисите на интернет доставчиците са иззети 8 сървъра с над 7 терабайта музика, филми и софтуер. Образувано е досъдебно производство по чл. 172 а от НК.

Това е поредната акция на служителите на реда срещу нелегалното разпространяване на защитени интелектуални продукти.