Нова придобивка има спешният институт "Пирогов".

Лечебното заведение разполага вече с кабинет по алергии, отворен в отговор на сезона и температурните промени. Кабинетът е с приемно време от 8 до 15 ч., съобщиха от института.

Гъстите зимни мъгли, резките скокове на температурите и мръсният въздух изострят астматичните пристъпи и засилват алергичната целогодишна хрема, предупреди доц. д-р Соня Генова, цитирана от Здраве.нет.

Кабинетът предоставя висококвалифицирана консултация и лечение на бронхиална астма, хронична и остра уртикария, сезонни и целогодишни ринити (хреми), инсектни алергии (от пчели, оси, комари и други вредни насекоми), медикаментозна (от различни лекарствени препарати) алергия, серумна болест.

Пациентите, които страдат от алергично заболяване, или тези с фамилна обремененост трябва задължително да се подготвят в този кабинет за операция (предоперативна подготовка).

Консултация и лечение могат да получат и страдащите от тежки контактни дерматити от различно естество, включително и от различни козметични средства.

Кабинетът разполага с пълен набор от алергени за установяване на свръхчувствителност към полени, битови, инхалаторни, хранителни, епидермални алергии.