Стефан Ангелов Кемалов, известен като Бат Сали от втория сезон на Биг Брадър 2, заедно с още двама души от Казанлък са арестувани за изготвянена фалшиви винетни стикери за 2008 г., съобщи МВР.

Групата е изготвяла фалшиви документи за самоличност, винетки за товарни автомобили, свидетелства за основно образование и шофьорски книжки.

По думите на началника на РПУ главен инспектор Дамян Дамянов, благодарение на успешната полицейска акция е предотвратена огромна щета на държавния бюджет.

Полицейската операция е проведена в казанлъшкото село Черганово, където са задържани двама мъже - на 37 и 33 години, 33-годишна жена, както и собственичката на къщата - на 53 години.
Те са арестувани в момент, когато са фалшифицирали винетки.

Единият се опитал да прикрие престъплението, като хвърлил в горяща печка пакетираните в опаковка от кафе фалшиви винетни стикери и се опитал да излее върху тях запалителна течност, за да ускори изгарянето им.
Полицаите обаче прибрали уликите.

По-късно е задържан и 30-годишният Бат Сали, който е техен съучастник.
Той набирал клиенти за изготвянето на фалшивите документи за самоличност, свидетелствата за основно образование и винетни стикери.

При направения обиск в печатната база, офиса на С.Н. и жилището му в Казанлък били иззети голямо количество фалшиви винетни стикери за леки и товарни автомобили в различен етап на заготовка, някои от тях - напълно готови с приложени към тях квитанция на Изпълнителна агенция "Пътища"; голямо количество заготовки за холограмнизащити на винетни стикери.

Открити и конфискувани са още фалшиви свидетелства за основно образование и заготовки за тях; лични карти и шофьорски книжки на различни лица /за част от тях е установено, че са неистински/; кочан с квитанции на Изпълнителната агенция "Пътища"; фалшиви билети за автобусен превоз; преса за изрязване на документи, компютърни конфигурации; матрици за изрязване на винетни стикери и други.

В иззети компютърни конфигурация са намерени сканирани печатина структурни звена на Министерство на образованието и МВР.

Зам.-районният прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров уточнява на пресконференция, че срещу Стефан Кемалов, Бат Сали, е образувано както досъдебно производство освен за фалшификации, и отделно по чл. 339 от НК за незаконно притежаване на боеприпаси.

По първото обвинение "бизнесменът" от Казанлък може да получи до 8 години затвор, а по второто - до шест.