Нека изчакаме резултата от аутопсията. За това призова в Ямбол министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод смъртта на млад мъж в ареста.

Полицията твърди, че той се е самоубил, след като е задържан за притежание на наркотици. Близките му обаче подозират, че той е станал жертва на полицейско насилие.

Стоянов посочи, че най-важни са резултатите от аутопсията, а към момента тя все още не е готова. По негови думи продължават да се събират доказателства по инцидента.

"Аутопсията ще се направи в Ямбол. Имаме уверенията, че резултатите от нея ще са ясни или до края на деня или най-късно утре", уточни силовият министър и допълни, че за момента се твърди, че става дума за самоубийство.

Започва дисциплинарно производство срещу полицай заради смъртта на арестант

Започва дисциплинарно производство срещу полицай заради смъртта на арестант

Разпоредена е и дисциплинарна проверка заради изнесените данни от близки на починалия

По думи на Стоянов хубавото е, че от момента на влизането му в районното управление на МВР до настъпването на смъртта му е имало камери, така че може да се проследи случилото се.

Но пак казвам, най-важен е резултатът от аутопсията, изтъкна той.

Докладваха ми, че на няколко пъти при него е влизано, защото той е буйствал и се е опитал да се самонарани, заяви Стоянов.

Отделно вътрешният министър връчи ключовете за 50 нови автомобила на служители от ГД "Пътната полиция". Така по тази обществената поръчка остава да пристигнат още 99 нови коли.

Припомняме, през юни полицейските служители вече получиха 86 нови автомобила за осъществяване на пътен контрол по първокласни пътища на страната с интензивен трафик.

Стоянов изрази надежда това да е поредната стъпка, която да е в посока подобряване ситуацията с пътнотранспортния травматизъм и намаляване броя на възникналите тежки пътни произшествия.

Той посочи, че са закупени 2146 бодикамери - 1000 от тях ще бъдат за "Пътна полиция", а останалите 1146 - за "Охранителна полиция". Полагат се усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства.

Относно започналия ремонт на "Дунав мост" при Русе министърът увери, че са синхронизирани действията с румънските колеги за максимално облекчаване на трафика.

Арестант почина в РПУ - Ямбол

Арестант почина в РПУ - Ямбол

Прокуратурата започна разследване по случая