От началото на абитуриентските балове до момента с мобилни камери са заснети 32-ма нарушители, превозвали зрелостници. На тях ще бъдат изпратени уведомителни писма, съобщават от пресцентъра на МВР. 

На място пък са били санкционирани 8 водачи. Седем от тях са шофирали в бус лента, а един преминал на червен светофар. Осем дрогирани шофьори са задържани за 4 дни в София.

Полицейската акция е продължила през четирите почивни дни. Тя е проведена в периода от 22.00 часа на 20 май до 4.00 часа на 24 май и е била насочена към техническата изправност на автомобилите, фаровете и ауспусите им. Служителите на реда са проверявали дали шофьорите са правоспособни и дали имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Следяло се е също дали шофират след употреба на алкохол и упойващи вещества, както и за неправилно паркиране.

Проверките са извършвани както в района на нощните заведения и централната градска част, така и в по-малките населени места около София.

Столичните катаджии са проверили 447 моторни превозни средства и 535 души. 25 неправилно паркирани автомобила са репатрирани. Това е станало със съдействието на Центъра за градска мобилност, става ясно още от полицейската статистика.

За административни нарушения са съставени 75 акта и 32 фиша. Униформените са отнели 27 шофьорски книжки. 22 автомобила са спрени от движение заради висок шум, техническа неизправност или друга незаконна интервенция.

15 от шофьорите нямали необходимата правоспособност, а 9 били с нередовни документи. При шест от спрените коли липсвала задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.