Пожарът в дома за стари хора в Благоевград е тръгнал след късо съединение, което се е случило след като един от настанените е включил зарядно за мобилен телефон в контакт. Устройството е било поставено на леглото и пожарът се е възпламенил оттам.

Това заяви директорът на дома Таня Иванова пред Нова телевизия. 

"Противопожарната система се е включила. Веднага подадохме сигнал за пожара на 112. Изведохме веднага хората навън. Имаше много доброволци, които помагаха", обяснява тя.

Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в дома за стари хора в Благоевград

Поставят под карантина пожарникарите, гасили огъня в дома за стари хора в Благоевград

В дома имало случай на заразен с COVID-19

Кметът на града Румен Томов поясни, че от днес започва почистване на помещенията, а след това предстои ремонт на статите.

"Проблемът е от зарядното устройство на телефона, не е от електрическата инсталация. Това е засега вероятната причина. Предстои разследване", категоричен бе той.

Пожар в старчески дом в Благоевград
Обновена

Пожар в старчески дом в Благоевград

Сред настанените има и изолиран пациент с коронавирус

Припомняме, че вчера избухна пожар в дома за стари хора в Благоевград. Последва спешна евакуация на всичките 79 обитатели на социалното заведение. След бързата намеса на пожарникарите само един човек от дома е бил обгазен.

Малко по-късно стана ясно, че огнеборците, които са гасили пожара в дома са поставени под карантина заради опасността да са се заразили с коронавирус.