Пътна полиция залови 17 пияни и четирима дрогирани шофьори за ден.

Общо 9517 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 807 водачи и пътници. Съставени са 2541 фиша и 584 акта за административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

МВР засече повече дрогирани, отколкото пияни шофьори за ден

МВР засече повече дрогирани, отколкото пияни шофьори за ден

Общо шестима отказали да бъдат тествани

През изминалия ден са установени общо 17 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол - 9 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 - с над 1,2 на 1000, а четирима водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират четирима души, а 12 са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол" са проверени 1932 МПС и 2089 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 564 фиша и 77 АУАН. Установен е един водач, седнал зад волана след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Един е шофирал след употреба на наркотични вещества или техни аналози.