Създадена е организация за подпомагане на движението в големите градове, съобщиха от МВР. 

В следобедните часове екипи на "Пътна полиция" ще бъдат из цялата страната, за да подпомагат движението.

Във връзка честванията на 3-ти март движението ще бъде затруднено в центъра на столицата и на връх Шипка. За целта гражданите могат да се информират повече за движението от сайта на столична община и в общинските сайтове на Стара Загора и Габрово.

В София затруднено ще бъде движението по улиците "Оборище", "Московска", "11 август" и "15 ноевмри". 

По бул. "Цар освободител" също ще има затруднения от 14 до 20 часа. паркингките на плащад "Народно събрание" и този при "Александър Невски" няма да работят. 

От МВР припомниха, че днес ще бъде въведена забрана за движение на товарните автомобили над 12 тона от 16 и 20 часа и в понеделник, 4 март от 14 до 20 часа.

Екипите на "Пътна полиция" ще контролират забраната  за движение на тирове.

От МВР обясниха, че това е с цел водачите на товарни автомобили и собствениците на фирми да бъдат улеснени по отношение на маршрута на движение и правилния подбор на тръгването.

Ако през този период бъде установено нарушение ще бъде наложена глоба от 300 лв., отнемане на книжката за срок от 1 месец и спиране на моторното превозно средство за срок от 1 месец.

От МВР призоваха водачите да бъдат вниманителни при движение по магистрала "Хемус" заради ремонта на тунел "Витиня". Ще бъде органичена скоростта, за да няма задръстване в тунела. 

Те съветват още да не се предприемат рискови изпреварвания по Кресненското дефиле. 

По думите на Петър Соколов ще се следи и за неправоспособни водачи и водачи, които управляват под въздействието на наркотици и други аналози.