Пътна полиция призовава шофьорите да не се движат в аварийните ленти, тъй като някой може да има нужда от спешна помощ и тя да се забави.

Засилени проверки за алкохол, наркотици и неправоспособни водачи ще има през предстоящите почивни дни, стана ясно по време на брифинг в СДВР.

Отбелязано беше, че движението с превишена скорост е едно от най-опасните нарушения и ще се следи и за това. На входа и изхода в посока АМ "Струма" ще има временна организация на движението - 2 платна на изхода в петък, а в понеделник ще бъдат обособени 2 платна на вход.

Две ленти за излизащите от София през Владая улесняват трафика

Две ленти за излизащите от София през Владая улесняват трафика

Днес от 16 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища

На АМ "Тракия", в посока изход, за момента няма огааничения. Около 300 000 автомобила напускат столицата при по-дълги почивни дни. Затова се очаква и при предстоящата почивка да са толкова.

На брифинга стана ясно още, че на 1 май в Гърция е обявена национална стачка, така че пътуващите да са наясно, че движението там ще е затруднено.

По повод ситуацията в Македония шефът на СДВР Младен Маринов лаконично заяви, че следи информацията, която излиза, и определи случващото се като "притеснително".