Служител на КАТ "Пътна полиция" София е заловен с 50 лв. подкуп. Пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова информира, че случаят ще бъде докладван на Софийска градска прокуратура.

Служителят, прибрал подкупа, изтъкнал пред водача, че му спестява спиране на автомобила от движение заради непреминат технически преглед. Вместо това съставил акт за неправилно паркиране. Случаят е заснет с любителско видео.

"Тези данни, които са събрани от органите на МВР сочат за извършено престъпление подкуп. Класическата корупция, за която говорим напоследък. Считаме, че данните, които са събрани са достатъчни за образуване на досъдебно производство", заяви Арнаудова.

Тя поясни, че досъдебното производство ще се ръководи от СГП.

По-късно главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че от вчера е сигнализирана Дирекция "Вътрешна сигурност". Установено е мястото, времето и служителят. Уведомена е прокуратурата и е заведено досъдебно производство. В СДВР е образувано и дисциплинарно производство за търсене отговорност от пътния полицай.

"Имаме сериозни резултати в пресичането на тези корупционни практики и призоваваме гражданите да сигнализират на тел.112", допълни Маринов.